Verlof van 22 juli tot en met 2 augustus — Ook gesloten op 16 augustus

Remote access en logging

Remote access

Remote access en logging zijn nieuwe technologieën die maken dat personen op afstand ventilatiesystemen kunnen monitoren, beheren en analyseren. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van remote access en logging voor ventilatiesystemen, en wat specifiek beschikbaar is voor de Pichler toestellen.

De voordelen van remote access

Remote access biedt verschillende voordelen:

  • Snel en kostenbesparend: bij het detecteren van een probleem kan Climavent of een technieker op elk moment ingrijpen zonder fysiek ter plaatse te komen.
  • Efficiënt onderhoud: met remote access kunnen technici systeemprestaties controleren en op basis daarvan problemen detecteren of onderhoud inplannen volgens de juiste noden.

De rol van logging

'Logging' betekent het vastleggen van gegevens over de werking van het ventilatiesysteem. Door relevante gegevens te loggen, zoals luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, ventilatorsnelheid en energieverbruik, kunnen beheerders:

  • Fouten identificeren via abnormale patronen of anomalieën of specifieke meldingen.
  • Prestaties evalueren en mogelijke verbeterpunten identificeren.
  • Onderhoudsplanningen optimaliseren en preventief onderhoud uit te voeren om storingen te voorkomen.

Conclusie

Het is duidelijk dat remote access en logging vele voordelen biedt voor zowel de eindklant als de installateur: snel, gemakkelijk en kostenbesparend. Het is dan ook aangewezen bij de keuze van de WTW unit rekening te houden met de mogelijkheden van remote access. 

Remote access bij Pichler

De ventilatietoestellen Pichler LG350/450/740 en het Combitoestel PKOM4 zijn standaard zijn uitgerust met een LAN connectie. Wanneer toestellen verbonden worden met het internet kan de eindklant niet alleen gebruik maken van de gratis Pichler App, maar worden deze toestellen ook verbonden met het Pichler Connect platform. De servicedienst van Climavent kan zo toestellen vanop afstand gaan monitoren. We krijgen meldingen (bv filtermelding) of alarmen waarmee we de installateur of eindklant kunnen verwittigen. We kunnen ook parameters wijzigen vanop afstand of bij problemen kunnen we gebruik maken van de logging gegevens tot 120 dagen terug om de correcte foutanalyse te gaan maken.

Ook de bevochtigingstoestellen Pichler LBE250/500A kunnen dit. Enkel dient er een gateway te worden bijbesteld die in het toestel door ons wordt gemonteerd en verbonden. Bij de luchtbevochtigers kan ook de installateur toegang krijgen tot het platform om instellingen aan te passen, meldingen te resetten, enz

Haal meer uit ventilatie

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van ventilatie en all-in units. Schrijf je in op onze mailinglist.

Je krijgt maximum één mailtje per maand.