Gesloten op 20 mei

PC-tool voor ventilatie

PC-Tool

Dantherm, Deens fabrikant van vooruitstrevende WTW-units, heeft een update van hun PC tool gemaakt waarmee je nu nog gemakkelijker je ventilatiesystemen kunt monitoren en inregelen. Je koppelt de WTW-unit via een USB-A/USB-B kabel aan je laptop en krijgt in één oogopslag een hele hoop functionaliteiten te zien. We tonen aan de hand van hun PC-tool wat je allemaal kan doen.

Bovenaan het scherm zie je 8 menu's, maar (buiten de fabrieksinstellingen en -info) zijn er eigenlijk 5 basisfunctionaliteiten.

1. Configuratie: hier zie je in een handig overzicht hoe het toestel geconfigureerd is en ook de instellingen die door de eindklant kunnen ingezet worden via de app, HCP11 of HRC3. Alle temperaturen, werkingsmodus, oriëntatie, enz. worden hier weergegeven. 

2. Real-time monitoring en data logging: de tool geeft in real-time een aantal parameters weer, zoals luchtstroom, temperatuur en vochtigheid. Handig is ook dat mogelijke pollutie wordt weergegeven. Via het PLOT menu kun je de gedetailleerde parameters oproepen zoals inkomende luchttemperatuur, uitgaande temperatuur, relatieve vochtigheid, enz. Daarmee kun je weloverwogen beslissingen nemen bij opstart of bij systeemaanpassingen of onderhoud.  Belangrijk is ook het loggen van gegevens: historische gegevens kunnen worden gebruikt voor probleemanalyse en het optimaliseren van de werking. Zo is er ook de handige instelling voor filterlooptijd. Zo vermijd je dat filters niet tijdig vervangen worden en systemen vervuild geraken.

3. Alarmbeheer: de tool monitort de alarmmeldingen. Met een simpele muisklik krijg je een overzicht van voorbije alarmmeldingen met tijdsaanduidingen, zodat je een betere diagnose van een probleem kan vaststellen.

4. Kalibratie: de kalibratiemodule zorgt ervoor dat je makkelijk en overzichtelijk de debieten in balans kan brengen. De tool toont in een aantal stappen hoe je het kalibratieproces moet doorlopen.

5. Settings: hier kan je als installateur instellingen wijzigen voor het systeem en zijn een paar belangrijke extra functionaliteiten bijgekomen:

  • Voortaan kun je verschillende setpunten instellen voor vraaggestuurde werking op vocht, één voor de zomer en één voor de winter.
  • Ook voor een bypass werking tijdens zomer en winter zijn er voortaan verschillende setpunten.
  • Vraaggestuurde werking conform EPB is nu ook mogelijk, waarbij lage en hoge CO2-niveau's zelf te bepalen zijn. Zo kun je een reductie bekomen van 0.61, 0.7 of 0.87.
  • Tijdens de bypasswerking kun je naar een verhoogd ventilatieniveau gaan om het koelvermogen te maximaliseren.
  • Extra mogelijkheden bij de twee digitale contacten zoals bijvoorbeeld 'overruling' naar een zelf te bepalen debiet van extractie- en pulsiedebiet.

Hier kan je ook nog altijd een weekprogramma maken per uur per dag op wens van de klant.

6.Testmodule: met de testmodule kun je de bypass testen net als de voorverwarming tijdens het onderhoud.

De meest recentie PC tool versie is 2.5.3.41. Deze kun je aanvragen via service@climavent.be

Meer info over de Dantherm WTW-units vind je hier.

Haal meer uit ventilatie

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van ventilatie en all-in units. Schrijf je in op onze mailinglist.

Je krijgt maximum één mailtje per maand.