Gesloten van 19/12 tot en met 5/01/2025

Deskundig luchtafvoer plaatsen op platte en schuine daken

luchtafvoer plaatsen op platte en schuine daken

Drie zaken zijn elementair bij het installeren van een dakkap.

  1. Dakkappen mogen geen oorzaak zijn van een koudebrug. Zoniet krijgt je condensvorming en een onderbreking van je gebouwschil. Kijk steeds dat de aansluitingen van doorvoeren voldoende en juist geïsoleerd zijn. En zorg dat rechtstreeks contact tussen de buitendelen en de binnenruimte vermeden wordt.
  2. Vocht is nefast voor een performante gebouwschil. Regen, hagel, sneeuwval, ... een dak en dus ook een dakkap moet er tegen bestand zijn. Plaats enkel dakkappen met een plakplaat of een slab die 100% waterdicht zijn of via dakbedekking waterdicht te maken zijn. Flexibele slabben voor pannendak zijn bij voorkeur ook loodvrij.
  3. Een groot drukverlies is absoluut te vermijden. Een voldoende grote doorlaat en correct dimensionering is cruciaal. Een dakkap met een grotere diameter dan de kanaaldiameter van verse lucht of afblaas is echt geen rariteit. Dit zorgt voor minder energieverbruik, minder geluidsoverlast binnen en buiten, enz...

Met de juiste materialen is het niet moeilijk om met deze drie zaken rekening te houden.

Schuine daken: Climavent SD

Climavent SD dakkap

Bij schuine daken wil de bouwheer liefst een dakkap die mooi integreert tussen de pannen. Maar dat is net het probleem bij vele klassieke dakkappen. Daarom ontwikkelde Climavent een eigen type: de Climavent SD dakkap. Met 2 beschikbare kleuren en stijlvolle moderne afwerking wordt de SD een onopvallend element in het dak.

Climavent SD

Platte daken: Climavent JTR

Climavent JTR dakkap

De JTR dakkap ontwikkelde Climavent specifiek voor verse luchtname en afblaas van WTW systemen door een plat dak. De dakkap heeft een zeer laag drukverlies, een regeninslagvrije plakplaat in aluminium en een geïsoleerd aansluitstuk.De JTR bestaat in zwarte kleur en 8 verschillende diameters. Ze zijn uit stock leverbaar en makkelijk te monteren.

Lees meer over de Climavent JTR

Kleine platte daken: de Climavent combidakkap

Climavent combikap

De EPB wetgeving vereist dat de toe- en afvoer van ventilaties met warmterecuperatie 3 meter afstand moet hebben om "kortsluiting" (geuroverdracht) tegen te gaan. In de realiteit is dit echter niet evident. Beide leidingen individueel naast elkaar door het platte dak laten komen vormt meestal een probleem om de dakverdichting nog goed te kunnen uitvoeren rond beide doorvoerstukken.

Climavent ontwikkelde daarom zijn eigen combidakkap, met speciale aandacht aan de koudebrugvrije en luchtdichte doorvoeringmet 1 aansluiting die in dakkap zelf aanzuigt/afblaast en 1 aansluiting die zijdelings zit. Een moderne uitstraling zorgt dat ook de architect en bouwheer een mooi geheel zien.

De Climavent combidakkap is ontwikkeld als standaard stock artikel. Geen op maat te bestellen module met langdurige afstemming en wachttijden.Voor specifieke uitvoeringen verzorgt Climavent ook maatwerk.

Lees meer over de combidakkap

Haal meer uit ventilatie

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van ventilatie en all-in units. Schrijf je in op onze mailinglist.

Je krijgt maximum één mailtje per maand.